Akdeniz Esintisi: Fırında Sebzeli Tavuk Baget Tarifi

Akdeniz Esintisi: Fırında Sebzeli Tavuk Baget

Akdeniz mutfağının sıcak ve renkli atmosferini sofranıza taşıyacak bu tarif, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Fırında pişirilen sebzelerin tatlılığı ve tavuk bagetlerin baharatla buluşması, yemeğe derin ve zengin bir lezzet katıyor.


Malzemeler:

  • 8 adet tavuk baget
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 10 adet cherry domates
  • 1/2 demet taze kekik
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik

Hazırlanışı:

  1. Tavuk Bagetleri Hazırlama:

    • Tavuk bagetleri yıkayın ve fazla suyunu süzün.
    • Bir kase içerisinde zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve kekik ile marinasyon harcını hazırlayın.
    • Tavuk bagetlerini bu karışımla iyice ovun ve en az 30 dakika buzdolabında marine edin.
  2. Sebzeleri Hazırlama:

    • Biberleri ve soğanı iri parçalar halinde doğrayın.
    • Patatesleri küp küp kesin ve sarımsakları ince ince dilimleyin.
    • Cherry domatesleri ise bütün olarak kullanın.
  3. Fırını Isıtma ve Pişirme:

    • Fırını 200°C’ye önceden ısıtın.
    • Marine edilmiş tavuk bagetleri ve doğranmış sebzeleri fırın tepsisine yerleştirin.
    • Üzerine taze kekik serpin ve zeytinyağını gezdirin.
    • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika, tavuklar altın rengini alana kadar pişirin.
  4. Servis:

    • Pişen tavuk bagetleri ve sebzeleri fırından çıkarın.
    • Sıcak olarak servis yapın ve yanında isteğe bağlı olarak pilav veya taze salata ile sunun.

Bu tarif, Akdeniz’in taze ve doğal lezzetlerini evinizin konforunda deneyimlemenizi sağlayacak. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski