Denizden Gelen Lezzet: Fırında Levrek Tarifi

Denizden Gelen Lezzet: Fırında Levrek

Bu tarif, denizin en asil balıklarından biri olan levreği, Akdeniz esintileriyle buluşturuyor. Fırında pişirilen levrek, yanında aromatik otlar ve taze sebzelerle birlikte sunulduğunda, sofranıza sağlık ve lezzet katacak.

Malzemeler:

  • 2 adet büyük boy levrek
  • 1 adet limon
  • 1 demet dereotu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet domates

Hazırlanışı:

  1. Levrekleri Hazırlama:

    • Levrekleri temizleyin ve içlerini yıkayın.
    • Bir kase içerisinde zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve kekik ile marinasyon harcını hazırlayın.
    • Levreklerin içini ve dışını bu karışımla iyice ovun ve en az 1 saat buzdolabında marine edin.
  2. Fırını Isıtma ve Pişirme:

    • Fırını 180°C’ye önceden ısıtın.
    • Marine edilmiş levrekleri fırın tepsisine yerleştirin.
    • İnce dilimlenmiş limon, dereotu, ince dilimlenmiş soğan ve domatesleri balıkların üzerine ve içine yerleştirin.
    • Defne yapraklarını tepsinin kenarlarına yerleştirin.
    • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, levrekler pişene kadar bekletin.
  3. Servis:

    • Pişen levrekleri fırından çıkarın.
    • Sıcak olarak servis yapın ve yanında arzu ettiğinize göre haşlanmış patates veya taze salata ile sunun.

Bu tarif, denizin taze lezzetlerini evinizin konforunda deneyimlemenizi sağlayacak. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski