Ege’nin İncisi: Fırında Palamut Tarifi

Ege’nin İncisi: Fırında Palamut

Ege ve Marmara’nın bereketli sularından çıkan palamut, bu tarifle sofralarınıza şölen sunuyor. Fırında pişirilen palamutun yanında, sebzelerin ve baharatların uyumu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.


Malzemeler:

  • 2 adet orta boy palamut
  • 2 adet limon
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet defne yaprağı

Hazırlanışı:

  1. Palamutları Hazırlama:

    • Palamutları temizleyin ve fileto haline getirin.
    • Bir kase içerisinde zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber ve kekik ile marinasyon harcını hazırlayın.
    • Palamut filetolarını bu karışımla iyice ovun ve en az 1 saat buzdolabında marine edin.
  2. Fırını Isıtma ve Pişirme:

    • Fırını 180°C’ye önceden ısıtın.
    • Marine edilmiş palamut filetolarını fırın tepsisine yerleştirin.
    • Üzerine ince dilimlenmiş limon, maydanoz ve sarımsak ekleyin.
    • Defne yapraklarını tepsinin kenarlarına yerleştirin.
    • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika, palamutlar pişene kadar bekletin.
  3. Servis:

    • Pişen palamutları fırından çıkarın.
    • Sıcak olarak servis yapın ve yanında arzu ettiğinize göre haşlanmış patates veya taze salata ile sunun.

Bu tarif, denizin ve doğanın taze lezzetlerini evinizin konforunda deneyimlemenizi sağlayacak. Afiyet olsun!

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski