Evde Yapabileceğiniz Lokanta Usulü Salata Tarifi

Lokanta Usulü Salata Tarifi

Lokanta usulü salata, restoranlarda sıkça karşılaştığımız bir lezzet. Genellikle mevsim sebzeleriyle hazırlanır ve taze malzemeler kullanılır. İşte basit ve lezzetli bir lokanta usulü salata tarifi:


Malzemeler:

  • 2 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet soğan
  • Kara lahana
  • Marul
  • Yarım demet nane
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber, sumak, tuz

Yapılışı:

  1. Tüm malzemeleri yıkayıp doğrayın.
  2. Bir kabın içine alıp üzerine yağ, limon, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın.
  3. Servise hazır!

Sunum Önerileri

  • Lokanta usulü salatayı büyük bir tabakta düzenli bir şekilde servis edin.
  • Renkli sebzeleri yan yana dizerek görselliği artırın.
  • Üzerine taze nane yaprakları serpiştirin.

Püf Noktaları

  • Malzemelerin taze olmasına dikkat edin.
  • Salatalık ve marulu iyi yıkayıp kurulayın.
  • Tuzunu yemekten önce koymayın, aksi takdirde salata sulanır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski