Ekşili Köfte Tarifi : Türk Mutfağının Asırlık Lezzeti

Ekşili Köfte: Türk Mutfağının Asırlık Lezzeti

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan ekşili köfte, hem lezzeti hem de besleyici değeriyle dikkat çeker. Anadolu’nun her köşesinde farklı varyasyonları bulunan bu yemek, sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. İşte sizin için hazırladığım özgün ekşili köfte tarifi.


Malzemeler:

  • Köfte için:

    • 500 gram kıyma
    • 1 adet yumurta
    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı nane
    • 1 yemek kaşığı un (köfteleri bulamak için)
  • Çorba için:

    • 1 litre et suyu veya su
    • 2 adet orta boy patates
    • 2 adet havuç
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • Tuz, karabiber
  • Terbiye için:

    • 1 adet yumurta sarısı
    • Yarım limonun suyu
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 su bardağı yoğurt

Hazırlanışı:

  1. Köfteleri Hazırlayın:

    • Kıymayı, yumurtayı, ince bulguru ve baharatları geniş bir kasede karıştırın.
    • Köfte harcını iyice yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
    • Köfteleri una bulayın ve bir kenara alın.
  2. Çorbayı Hazırlayın:

    • Et suyunu bir tencerede kaynatın.
    • Patates ve havuçları küp küp doğrayın ve kaynayan suya ekleyin.
    • Domates salçasını ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  3. Terbiyeyi Hazırlayın:

    • Yumurta sarısını, limon suyunu, unu ve yoğurdu bir kasede çırpın.
    • Çorbanın suyundan biraz alıp terbiyeye yavaşça ekleyin ve karıştırın.
  4. Pişirme:

    • Köfteleri kaynayan çorbaya ekleyin ve köfteler pişene kadar orta ateşte pişirin.
    • Terbiyeyi çorbaya yavaşça ekleyin ve karıştırarak bir taşım kaynatın.

Sunum Önerisi:

Ekşili köfteleri sıcak olarak servis edin ve üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Yanında taze ekmek veya pilavla birlikte sunabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski