Köri Soslu Tavuklu Makarna Tarifi: Egzotik Lezzetlerin Buluşması

Köri Soslu Tavuklu Makarna: Egzotik Lezzetlerin Buluşması

Mutfaklarımızda sıkça rastladığımız makarna, köri sosu ve tavukla birleşince ortaya çıkan lezzet, damaklarda egzotik bir tat bırakır. Bu makalede, köri soslu tavuklu makarnanın nasıl yapıldığını adım adım anlatarak, bu lezzeti evinizde kolayca yapabilmeniz için bir rehber sunuyoruz.


Malzemeler:

  • 500 gr tavuk göğsü
  • 400 gr penne makarna
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 ml krema
  • 2 yemek kaşığı köri tozu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı olarak taze kişniş veya maydanoz

Hazırlık Aşaması:

  1. Tavuk göğüslerini küp şeklinde doğrayın ve bir kenara alın.
  2. Soğan ve sarımsağı ince ince kıyın.
  3. Penne makarnayı paketin üzerindeki talimatlara göre haşlayın ve süzün.

Yapılışı:

  1. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  2. Sarımsak ve tavuk parçalarını ekleyin, tavuklar altın rengini alana kadar pişirin.
  3. Köri tozunu serpin ve karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin.
  4. Kremayı ekleyin ve sos kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
  5. Haşlanmış makarnayı sosun içine ekleyin ve iyice karıştırın.
  6. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Sunum Önerisi: Köri soslu tavuklu makarnayı sıcak servis edin ve üzerine ince kıyılmış taze kişniş veya maydanoz serpin. Yanında yeşil salata veya közlenmiş sebze garnitürü ile servis yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski