Evde Etsiz Çiğ Köfte Yapmanın Püf Noktaları Ve Tarifi

Evde Çiğ Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, evde de kolaylıkla hazırlanabilir. İster etsiz ister etli, bu tarif her damağa hitap ediyor. İşte evde çiğ köfte yapmanın püf noktaları ve adım adım tarifi:

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı çiğ köftelik esmer bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı isot (Urfa biberi)
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet limonun suyu

Hazırlanışı:

  1. Bulguru uygun bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu ekleyerek 15 dakika kadar bekletin. Bulgurların cinsine göre su miktarı değişebilir, bu yüzden bulgurlarınızın çiğ köftelik esmer bulgur olduğundan emin olun.
  2. Soğanı küçük küçük doğrayın ve avucunuzun içerisinde sıkarak suyunu çıkarın. Bu, çiğ köftenizin lezzetini artıracaktır.
  3. Bulgurlar yumuşadıktan sonra üzerine isot ve tuzu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.
  4. Suyunu sıktığınız soğanları, domates ve biber salçasını, yoğurt, nar ekşisi, sıvı yağ ve limon suyunu ekleyerek çiğ köftenizi yarım saat kadar yoğurun.
  5. Yoğurma işlemi sırasında isotun iri taneli ve yağlı olmasına dikkat edin, bu çiğ köftenizin parlaklığını ve rengini artıracaktır.
  6. İstediğiniz kıvama geldiğinde çiğ köfte harcından parçalar alın ve elinizle sıkarak şekillendirin.

Sunum Önerisi:

Çiğ köftelerinizi marul, maydanoz, limon ve nar ekşisi eşliğinde servis edebilirsiniz. Eğer yanında biraz lavaş eklerseniz, bu lezzetli atıştırmalığı tamamlamış olursunuz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski