Ev Yapımı Supangle Tarifi, Supangle Nasıl Yapılır?: Çikolatanın Büyüsü

Ev Yapımı Supangle: Çikolatanın Büyüsü

Supangle, çikolata severlerin vazgeçilmezi, sütlü tatlıların ise en gözde üyelerinden biridir. Pürüzsüz, parlak ve kıvamlı yapısıyla her kaşıkta damakları şenlendirir. İşte evde supangle yapmanın tarifi, sunum önerileri ve püf noktaları.

Tarif:

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 120 gr bitter çikolata
  • Yarım su bardağı soğuk su (100 ml)

Hazırlık:

  1. Nişasta, un, toz şeker, kakao ve yumurta sarılarını bir tencerede karıştırın.
  2. Yavaş yavaş sütü ilave ederek pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  3. Karışımı ocağa alın ve koyulaşıp göz göz oluncaya kadar pişirin.
  4. Ocaktan alın, içerisine tereyağı ve çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  5. Soğuk suyu ilave edin ve karıştırın.
  6. Supangleyi soğuması için bir kenara alın ve ara ara karıştırın.

Sunum Önerileri:

  • Supangleyi, minik doğranmış kakaolu kek parçalarının üzerine dökün.
  • Buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları:

  • Supanglenizin kıvamının daha iyi olması için kullanacağınız suyun soğuk olması önemlidir.
  • Supanglenizin üzerinin kabuklanmasını engellemek için soğuk su ekleyin ve iyice karıştırın.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski