Orman Kebabı Tarifi, Evde Orman Kebabı Nasıl Yapılır: Doğanın Tadını Sofralarınıza Taşıyın

Orman Kebabı: Doğanın Tadını Sofralarınıza Taşıyın

Orman kebabı, adını aldığı doğal ortamın zenginliğini ve çeşitliliğini yansıtan, et ve sebzelerin muhteşem uyumunu sunan geleneksel bir Türk yemeğidir. İşte bu lezzetli yemeği evinizde hazırlamanız için tarif, sunum önerileri ve püf noktaları.

Tarif:

Malzemeler:

  • 750 gr kuşbaşı dana eti
  • 3 orta boy havuç
  • 3 orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 kuru soğan
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2,5 su bardağı et suyu

Hazırlık:

  1. Dana eti düdüklüye alınır, üzerine su eklenerek düdüklünün kapağı kapatılır ve etler yumuşayana kadar pişirilir.
  2. Patates ve havuç kuşbaşı doğranıp, sıvı yağda kızartılır.
  3. Bezelye haşlanır.
  4. Piyazlık doğranmış soğan sıvı yağda hafif öldürülür, içine haşlanmış et ve bezelye, kızarmış havuç ve patates katılır.
  5. Tuz, karabiber ve kekik ilave edilir.
  6. Etin haşlama suyundan 2,5 su bardağı eklenir ve yemeği sulu tercih ederseniz üstünü kaplayıncaya kadar su ilave edilebilir.
  7. 15 dakika kadar pişirilir.

Sunum Önerileri:

  • Orman kebabını, yanında tereyağlı pirinç pilavı veya arpa şehriye pilavı ile servis edebilirsiniz.
  • Çoban salata, cacık veya yoğurtlu salatalar ile menünüzü tamamlayabilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Etlerinizi düdüklü tencerede pişirmek, pişirme süresini kısaltacaktır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski